Öğrencilerimiz  Devlet Tiyatrolarının Gaziantep'teki Açılış Oyunu

Öğrencilerimiz Devlet Tiyatrolarının Gaziantep'teki Açılış Oyunu "Yunus Emre" İzlediler

06.10.2021 676

Gaziantep Vehbi Dinçerler Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Gülşah GÖZAÇAN ve 9, 10, 11. sınıf öğrencilerimiz, pandemi dolayısıyla uzun bir ara veren Devlet Tiyatrolarının Gaziantep'teki açılış oyunu olan "Yunus Emre" isimli oyunu izlediler. 26 Eylül 2021 Gaziantep Onat Kutlar sahnesinde saat 15.00'te başlayan oyunda tüm pandemi önlemlerine riayet edildi. Ankara Devlet Tiyatrosu oyunlarından olan "Yunus Emre" Alpay Ulusoy'un tek kişilik performansı ile sahnelendi. Bir saat süren oyunu büyük beğeni ile izleyen öğrencilerimiz, oyuncuyu ayakta alkışladı. Oyun sonrasında sanatçıyla fotoğraf çektirip, oyun üzerine sohbet eden öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdi. Yunus Emre'nin ölümünün 700. yıl dönümü anısına 2021 yılı UNESCO tarafından Yunus Emre Yılı, Cumhurbaşkanlığı tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ilan edildi. 13. yüzyılın en önemli mutasavvıf şairlerinden olan Yunus Emre'nin dediği gibi "Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz."

06-10-202106-10-202106-10-2021