VDFL  Vehbi Dinçerler Fen Lisesi 30 Mayıs- 3 Haziran Londra, İngiltere Greek Secondary School Of London Hareketliliği

VDFL Vehbi Dinçerler Fen Lisesi 30 Mayıs- 3 Haziran Londra, İngiltere Greek Secondary School Of London Hareketliliği

Proje Koordinatörü: Kısmet Mermerkaya,

“United Colors Of Young European Businessmen”

2020-1-ESO-KA227-SCH-095202

14.04.2023 1187

Vehbi Dinçerler Fen Lisesi’ni temsil eden grup olarak olarak Türkiye Proje Koordinatörümüz Kısmet Mermerkaya ile United Colors Of Young European Businessmen projemiz kapsamında, İngiltere Proje Koordinatörü Ivi Papadopoulou önderliğinde 5 gün süren hareketliliğimizde aşağıdaki faaliyetleri yaptık.

Birinci gün ev sahibi Yunan okulun hazırladığı tiyatro ve Yunan dans gösterisiyle karşılandık. Sonrasında tüm gruplar olarak birbirimizi tanımamız için herkesin kendini temsil ettiğini düşündüğü kağıttan figürleri süslemesi, herkesin kendini tanıttığı  konuşmalar gibi çeşitli etkinlikler yaptık. Ardından okulun ve bulunduğu yerin geçmişini dinledik ve Alexandra Sarayı’nı ziyaret ettik.

İkinci gün öncelikle her okul kendi ülkesindeki girişimcilerin nasıl bir yol izleyebileceklerinden ve sahip oldukları avantajlardan-dezavantajlardan oluşan sunumlarını sundular. Ev sahibi okul da aynı şekilde sunumu yaptı ve öğrencilerin beş gruba ayrılıp her gruptan bir iş model planı oluşturması istenildi. Konu başlıkları “Öğün Planlama, Konserve/Muhafaza, Paket Tasarımı, Takı ve Cam İşleri, Sağlık Koçluğu” olmak üzere her grup kendi konusunun planını oluşturup sundu.

Üçüncü gün dünyanın dört bir yanından getirilen Antik Çağ yapıtları ve etnografya koleksiyonlarının, İngiltere tarihi ile ilgili eserlerin, başyapıtların bulunduğu British Museum’ u ziyaret ettik. Ardından İngiltere’nin önemli kültürel noktalarından olan Tower Bridge ve Big Ben’ i ziyaret ettik.

Dördüncü gün Eski Taş Çağı’ndan başlayıp günümüze kadar olan Londra tarihi ile ilgili bilgi ve ipuçları veren öğeler barındıran Londra Müzesi’ni ziyaret ettik. Ardından boylamların derecelendirmesinde 0 olarak kabul edilen yerin bulunduğu Greenwich’ e gittik ve 0 meridyenini inceledik.

Beşinci ve son günümüzde ev sahibi okul 3D yazıcıların çalışma prensibi ve nerelerde kullanıldığı/kullanılabileceği hakkında bir sunum yaptı. 3D yazıcının nasıl çalıştığını ve bazı çalışmalarını inceledik. Ardından sertifikalarımızı aldık.

14-04-202314-04-202314-04-202314-04-202314-04-202314-04-202314-04-202314-04-2023